Ötödik évad

Premier: 2018.04.18/hamarosan Írók: Marguerite MacIntyre
Eredeti cím: Where You Left Your Heart Magyar cím:
Epizód ismertető:  7 év után a kétségbeesett a 14 éves Hope, aki a Salvatore bentlakásos iskolában éli mindennapjait, drasztikus intézkedéseket hoz, hogy apja Klaus visszatérhessen New Orleansba és hogy újra lássa Őt. Hayley megpróbálja minimalizálni lánya akciójának következményeit, de nem azt megelőzően, hogy tetteinek híre végigsöpörne a városon. Eközben Freya családja egyesítésének kudarca miatt érzett bűntudata, a Keelinnel való boldogsága útjába áll. Rebekah vívódik, hogy képtelen teljesen elkötelezni magát Marcel felé. Végül Klaust, -az Elijah hiánya okozta- gyilkos ámokfutása Európában, egy váratlan találkozáshoz vezeti Caroline Forbesszal.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.04.25/hamarosan Írók: Carina Adly MacKenzie
Eredeti cím: One Wrong Turn On Bourbon Magyar cím:
Epizód ismertető: Amikor egy különös eltűnés alkalmával Klaus kénytelen visszatérni New Orleansba, lánya Hope alig várja, hogy találkozzon vele. Amikor a sötét varázslat, ami távol tartotta a Mikaelsonokat egymástól veszélyes módón a városon keresztül manifesztálódik, Vincent Ivyhoz fordul tanácsért, mit is takarhat a jelenség. Marcel a természetfeletti frakciók közötti fokozott feszültségek közepette visszatér hőn-szeretett városába. Freya döntést hoz a Keelinnel való kapcsolatának alakulásáról. Végül Roman váratlan látogatásának okán Hope rákényszerül, hogy sötét titkokat fedjen fel családjáról.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.05.02/hamarosan Írók: K.C Perry, Michelle Paradise
Eredeti cím: Ne Me Quitte Pas Magyar cím:
Epizód ismertető: Közvetlenül azután, hogy Marcel kitörölte emlékeit, Elijah tudatára ébred és a semmi közepén találja magát, halvány gőze nem lévén ki is Ő. Elijah képtelen kordába tartani vámpír ösztöneit, de egy gyönyörű és szabadelvű nővel, Antoinettel való találkozás segít neki eligazodni új életében. Bár a lelki békéjét erősen fenyegeti egy Klaussal való nem várt összefutás.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.05.09/hamarosan Írók: Beau DeMayo & Kyle Arrington
Eredeti cím: Between the Devil and the Deep Blue Sea Magyar cím:
Epizód ismertető: Klaus frusztrálva a keresés lassú és eredménytelen előrehaladása miatt a maga kezébe veszi az irányítást és túszul ejt egy-egy tagot a New Orleans-i természetfeletti frakciók közül. Freya, Mystic Fallsba megy, hogy ellenőrizze, -időközben a Salvatore bentlakásos iskolába visszaküldött- unokahúgát. Vincent ismét Ivyhoz folyamodik segítségért, miután tudomást szerez Klaus egyre fokozódó tévelyedett viselkedéséről.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.05.16/hamarosan Írók: Jeffrey Lieber, Bianca Sams
Eredeti cím: Don’t It Just Break Your Heart Magyar cím:
Epizód ismertető: Egy Klausnak küldött titokzatos nyom, egy lépéssel közelebb vezeti őt Hayley megtalálásához. Antoinette miután múltja kísérteni kezdi őt, megnyílik Elijah felé. Eközben Marcel olyan döntést hoz, ami konfliktust generál közte és Klaus közt. Hope végre saját kezébe veszi az irányítást, hogy megoldja az általa kreált bonyodalmat.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.05.30/hamarosan Írók: Marguerite MacIntyre
Eredeti cím: What, Will, I, Have, Left Magyar cím:
Epizód ismertető: Miután Hope megtudja, hogyan találhatja meg Hayleyt, veszélyes küldetésre indul, hogy véget vessen annak a katyvasznak, amit Ő idézett elő. Klaus miután rájön lánya tervére, Carolinehoz fordul segítségért. Vincent és Freya összeszólalkoznak amiatt, hogy beavassák -e Declant, New Orleans városának természetfeletti titkaiba
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.06.06/hamarosan Írók: Bianca Sams és Julie Plec
Eredeti cím: God’s Gonna Trouble the Water Magyar cím:
Epizód ismertető: Ivy felfed pár elképesztő hírt arról a sötét mágiáról, ami távol tartja Klaust a családjától. Elijah egy nem várt szövetségeshez fordul, hogy megmentse Antoinette életét.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.06.13/hamarosan Írók: Beau DeMayo és Carina Adly MacKenzie
Eredeti cím: The Kindness of Strangers Magyar cím:
Epizód ismertető: Ahogy New Orleanst égető próbalámák dúlják, a Mikaleson testvérek kénytelenek félretenni nézeteltéréseiket és együtt dolgozni, hogy kiszabaduljanak egy chamber de chasseből.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.06.20/hamarosan Írók: K.C. Perry és Michelle Paradise
Eredeti cím: We Have Not Long To Love Magyar cím:
Epizód ismertető: Ahogy Vincent, Marcel és Josh azért dolgoznak, hogy megtisztítsák a várost, egy purista vámpírok által kirobbantott felkelés a természetfeletti frakciókat egy halálos konfrontációhoz vezeti. Hope próbálkozása, hogy családját újra összehozza a következményekkel való kínlódást vonja maga után. Freya egy sors-fordító döntést hoz.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.07.11/hamarosan Írók: Eva McKenna‏ és Jeffrey Lieber
Eredeti cím: There in the Disappearing Light Magyar cím:
Epizód ismertető: Klaus szokatlan módon segít Hopenak a fájdalmával megbirkózni. Egy alak Elijah múltjából segítségért folyamodik. Másutt Marcel a nightwalkereket próbálja elintézni, amíg Vincent egy végzetes döntés következményével kénytelen szembenézni.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.07.18/hamarosan Írók: Kyle Arrington & Marguerite MacIntyre
Eredeti cím: Til the Day I Die Magyar cím:
Epizód ismertető: Klaus Davinahoz fordul segítségért, hogy többet megtudjon arról a titokzatos csapásról, ami Hopera hatást gyakorol. Az esküvőjük napján Freya és Keelin egy nehéz döntést hoznak meg a közös jövőjükkel kapcsolatban, míg Elijah kénytelen szembenézni Hayley egyik korábbi emlékével. Végül Declan egyre növekvő kíváncsisága a város természetfeletti titkai iránt rákényszeríti Marcelt, hogy közbelépjen.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.07.25/hamarosan Írók: Carina Adly és Julie Plec
Eredeti cím: The Tale of Two Wolves Magyar cím:
Epizód ismertető: Azzal, hogy Hope egy életveszélyes csapással néz szembe és gyorsan romlik az állapota, Klaus Mystic Fallsba utazik, hogy Caroline segítségét kérje. Megbízva, hogy lefoglalja Hopeot Mystic Fallsban, Elijah egy szívszorító felfedezést teszt unokahúgával kapcsolatban. Eközben a Salvatore Tehetség Gondozó Iskolában egy Alariccal való összetűzés, keresztül húzza Klaus számításait.
képek zene lista előzetes
Premier: 2018.08.01/hamarosan Írók: Julie Plec és Jeffrey Lieber
Eredeti cím: When The Saints Go Marching In Magyar cím:
Epizód ismertető: Próbálván Hope életét megmenteni, Klaus terve örökre megváltoztatja az egész Mikaelson család életét.
képek zene lista előzetes