TVDTO.com

The Vampire Diaries, The Originals & Legacies Hungary

Első évad

Premier: 2009.09.10/2010.06.25 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Pilot Magyar cím: Hazatérés
Epizód ismertető: Stefan visszatér Mystic Falls városába, ahol a helyi iskolában próbál új életet kezdeni. Megismerkedik Elenával, aki hasonmása régi szerelmének Ketherinenek. Bonnie, Elena legjobb barátnője hitetlenkedve fogadja boszorkány múltját. Jeremy, hogy imponáljon szerelmének, egyre mélyebbre süllyed. A város környékén vadállat támadásokról tesznek jelentést, az egyik áldozat Matt testvére, Vicky, akit a helyi erdőben tartott buli alatt támadnak meg és semmire se emlékszik a történtekből. Stefan közben rájön, hogy a támadásokért bátyja, Damon felelős, aki szintén visszatért, hogy megkeserítse életét.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.09.17/2010.07.02 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: The Night of the Comet Magyar cím: Az elfelejtett éjszaka
Epizód ismertető: Miután Damon megtámadja Vickyt a lány kórházba kerül, ahol rémálmok gyötrik. Stefan kitörli emlékeit a múlt éjszakáról, ezzel megkönnyítve a lány gyógyulását. Elena ellátogat a Salvatore házba ahol találkozik Damonnel, aki mesél neki öccse régi szerelméről. Mistyc Falls-ban egy rég várt üstökös apropójából ünnepséget rendeznek. Damon tovább provokálva öccsét elrabolja Vickyt. Bonnie amint megérinti Stefant látomást lást. Jeremy próbálja meghódítani Vickyt ő azonban Tyler Lockwood kegyeit keresi. Elenáéknak sikerül megbeszélni a félreértéseket és elcsattan az első csók is.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.09.24/2010.07.09 Írók: Barbie Kligman, Bryan M. Holdman
Eredeti cím: Firday Night Bites Magyar cím: Péntek esti frász
Epizód ismertető: Bonnienak mióta megérintette Stefant látomásai vannak ezért figyelmezteti Elenát, hogy legyen óvatos a fiúval. Damon továbbra is öccsét próbálja bosszantani és Elena közelébe akar férkőzni így befolyásolja Carolinet. Tyler, hogy segítsen Mattnek megszégyeníteni Stefant provokálja, ezzel csak annyit ér el, hogy Stefan is bekerül az amerikai foci csapatba. Stefan, hogy megvédje Elenát bátyja irányításától egy verbénával teli nyakláncot ajándékoz neki. Elena meghívja vacsorára Bonniet és Stefant, hogy enyhítse az ellentéteteket, miközben váratlanul betoppan Damon és Caroline. Fény derül a Salvatore testvérek viszályának okára: ugyanabba a nőbe voltak szerelmesek.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.10.01/2010.07.16 Írók: Andrew Kreisberg és Brian Young
Eredeti cím: Family Ties Magyar cím: Áll a bál!
Epizód ismertető: A város lakói az Alapítók Báljára készülnek, ahova Elena elhívja Stefant, Caroline pedig Damont. A támadásokat illetően a rendőrség megerősíti, hogy csak vadállatok a tettesek. Tyler próbálja fűzni Vickit, amikor édesanyja rajta kapja őket. Vicki a megaláztatás miatt Jeremyhez menekül. A bálón az eredeti vendéglistán szerepel a Salvatore testvérek neve is, ami több kételyt szül. Damon kihasználva Elena bizonytalanságát próbálja testvére ellen fordítani, ami kissebb nagyobb sikerrel jár, mivel Stefan nem hajlandó válaszolni a lány feltett kérdéseire. Kiderül, hogy Zach titokban ellátja az Alapítók Tanácsát verbénával. Elena felfedezi Caroline sérüléseit.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.10.08/2010. 07.23 Írók: Sean Reycraft, Gabrielle Stanton
Eredeti cím: You’re Undead to Me Magyar cím: Halhatatlan évek
Epizód ismertető: Stefant a Caroline-nak adott verbéna segítségével foglyul ejti bátyját és a Salvatore ház pincéjébe zárja, hogy ott kiéheztesse. A fiú, hogy kiengesztel Elenát egy vacsorával lepi meg, ahol beszél életéről és Katherineről is. Jenna és Elena aggódnak a lázadó Jeremyért aki teljesen bele van habarodva az idősebb Donovanbe. Bonnie képességei egyre erősebbek így korábban bolondnak hitt nagymamájához fordul segítségért. Stefant felismeri egy idős férfi, Elena ezután Logan Fell segítségét kéri, aki hátsószándékkal próbálja elcsábítani Elenáék nagynénjét Jennát. Elena talál egy régi felvételt az 1950-es évekből, amin Stefan szerepel. Damon maradék erejével befolyásolja Caroline-t, hogy segítsen neki kiszabadúlni.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009. 10.15/2010. 07 30 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Lost Girls Magyar cím: Tékozló lányok
Epizód ismertető: Damon miután kiszabadul fogságából bosszúból vámpírrá változtatja Vickit. Elena válaszokat követel, így Stefan kénytelen beszélni múltjáról és felfedni kilétét, a lány ígéretet tesz az ifjabbik Salvatore fiúnak, megőrzi titkát, de nem tudja mitévő legyen, így végül szakítanak. Forbes seriff és Lockwood polgármester megelégeli a városban zajló eseményeket így Logan Fell és az általa ellopott iránytű segítségével vámpírokra kezdenek vadászni. A vadászat nem végződik jól, Damon megöli Logant, akinek véréből Vicki iszik ezáltal befejezi az átváltozást.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.10.29/2010.07.30 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Haunted Magyar cím: Elátkozva
Epizód ismertető: Stefan aggódik Vicki viselkedése miatt így megpróbál segíteni az újdonsült vámpírnak és bemutatni neki azt az életformát, amivel nem árthat embereknek. Caroline Bonnie-nak adja azt a talizmáos nyakláncot amelyet Damontól kapott. Vicki nagyon nehezen éli meg a vámpírléttel járó felerősödött érzelmi viharokat és Jeremy is hiányzik neki, akit végül megkér, találkozzanak az iskolában rendezendő Halloween-i bulin. Az idősebb Salvatore vissza akarja kapni a talizmánt, az azonban Bonnie nyakán lógva megégeti őt. Bonnie a nagymamajának mesél az esetről, aki elmondja, a talizmán Emily Bennetté volt. Vicky nem bír uralkodni magán, Elenát is megtámadja így Stefan kénytelen megszabadulni tőle. Jeremy képtelen megemészteni szerelme elvesztését így Elena arra kéri Damont, módosítsa öccse emlékeit.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.11.05/2010.08.13 Írók: Barbie Kligman, Gabrielle Stanton
Eredeti cím: 162 Candles Magyar cím: 162 gyerta
Epizód ismertető: Stefant születésnapja alkalmából egyik legrégebbi barátja Lexi lepi meg. Damon továbbra is próbálja visszaszerezni a nyakláncot és ez konfliktust szül Bonnie és Caroline között. Elena még mindig zavarodott a halloweeni események miatt ezért ellátogat a Salvatore bitrokra, ahol nem várt meglepetésben részesül, meglátja a félmeztelen Lexit. Az idős vámpír mesél neki Stefanról, ezzel megnyugtatva őt. Jeremy viselkedése 180 fokos fordulatot vesz, pozitívabb hozzáállása másoknak is feltűnik. Az Alapító Tanács tagjai továbbra is keresik a vámpírokat, Damon, hogy elterelje a gyanút magukról, ördögi tervet eszel ki, ami által Lexi életét veszti. Stefan dühös és csalódott ezért végezni akar testvérével. Bonnie bevallja Elenának, hogy boszorkány.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.11.12/2010.08.27 Írók: Bryan M. Holdman, Brian Young
Eredeti cím: History Repeating Magyar cím: A múlt kísértetei
Epizód ismertető: Az iskolába új történelem tanár érkezik Alaric Saltzman személyében, akinek szintén akad titkolni valója. Bonnie-t szörnyű rémálmok, látomások gyötrik. Damon ezt kihasznával megfélemlítéssel próbálja visszaszerezni a medált. Eközben Caroline még mindig a medált követeli Bonnietól, aki rájön, hogy ez nem egy egyszerű ékszer. A lányok szeánszt tartanak, hogy megidézzék Emily Bennetet, Bonnie egyik ősét, de a dolgok rossz fordulatot vesznek. Jenna megismerkedik Alariccal. Elena Stefánhoz fordul segítségért, aki kiszedi testvéréből a az igazságot a nyakláncról így az is kiderül miért tért vissza báttyja a városba: Damon a medál segítségével akarja életre kelteni egykori szerelmét, Katherine-t, akiről kiderül, hogy nem halt meg. Fény derül Elena egyik ősének Jonathan Gilbertnek a naplójára, aki ebben a naplóban jegyezte fel a természetfeletti lények létezését.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.11.19/2010.09.03 Írók: Barbie Kligman, Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Turning Point Magyar cím: Fordulópont
Epizód ismertető: Jeremy elolvassa Jonathan Gilbert naplóját, akiről kiderül, hogy az 1800-as években élt és a város lakói szerint illusztrált rémtörténeteket írt. A legfitalabb Gilbert így újra elkezd rajzolni, ahogy azt szülei halála előtt tette. A gimnáziumban karrier börzét tartanak, ahol a diákok hivatások közül választhatnak. Matt és Caroline kapcsolata egyre komolyabbá válik. Damon új módot talál a Sír kinyitására, így az elpusztított medálra már nincs szükség. Logan visszatérésével -aki immár vámpír- újabb gyilkosság történik a városban, ezért Stefan úgy dönt Damonnal megpróbálják csapdába csalni. Alaricot, szintén felbosszantja Logan, olyannyira, hogy el is távolítja a vámpírt az útból. A történtek ellenére, Stefan továbbra sem akar együtt maradni Elenával, noha a lány már elfogadta őt és képes volna együtt élni a ténnyel, hogy Stefan más mint Ő.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.01.21/2010.09.10 Írók: Sean Reycraft, Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Bloodlines Magyar cím: Vérvonal
Epizód ismertető: Elena balesetet szenved de Damon azonban a közelben van és megmenti. Az idősebb Salvatore fiú ezután magával viszi a Gilbert lányt Georgiába, ahol felkeresnek egy Bree nevű boszorkányt, aki Damon régi barátja. Damon segítségért fordul Breehez, hogy megtudja, van -e más mód a sír felnyitására. A boszorkány közli vele, hogy a templom alatt lévő sírhoz nem tud hozzáférni, amíg nem töri meg Emily átkát. Stefan megkéri Bonniet, hogy segítsen rálelni Elenára, de a lány a történtek miatt képtelen használni képességeit. Jeremy találkozik egy Anna nevű titokzatos lánnyal, akiről senki sem sejti, hogy mi is valójában. Alaric szüntelenül elhunyt felesége Isobel gyilkosát keresi. Damont megtámadja Lexi immáron vámpír szerelme, aki bosszút esküdött, de végül Elena lebeszéli tervéről. Stefan még több titkot árul el Elenának a múltjáról: Elmondja, hogy annak idején ő mentette meg a lányt, amikor szüleivel autóbalesetet szenvedtek a Wickery hídon. Stefan nem csak erről lebbenti fel a fátylat, hanem arról is hogy, Greyson és Miranda nem Elena vér szerinti szülei.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.01.28/2010.09.17 Írók: Brian Young, Barbie Kligman
Eredeti cím: Unpleasantville Magyar cím: Jövevények
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes
Premier: hamarosan/hamarosan Írók: hamarosan
Eredeti cím: hamarosan Magyar cím: hamarosan
Epizód ismertető: hamarosan
képek zene lista előzetes