Hetedik évad

Premier: 2015.10.08/2018.09.05 Írók: Caroline Dries
Eredeti cím: Day One of Twenty-Two Thousand.. Magyar cím: Cirka 22.000 napból az első
Epizód ismertető: Damon arra kényszerül, hogy élete szerelme, Elena nélkül éljen, miután Kai ördögi tervének következményeként a lány álomba merül, melyből csak Bonnie Bennett halálával ébredhet fel. Nem Damon az egyetlen, aki kénytelen szerelme nélkül boldogulni, hanem Alaric is, aki az esküvője napján vesztette el menyasszonyát, Jo-t. Bonnie a fejébe veszi, hogy segít legjobb barátjának a feledésben és próbálja lefoglalni, hogy az ne tegyen valami őrültséget.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.10.15/2018.09.06 Írók: Brian Young
Eredeti cím: Never Let Me Go Magyar cím: Sose engedj el!
Epizód ismertető: Damon meggondolatlan döntése Stefan és Lily gondosan megkötött alkujának a felbomlásával fenyeget, az idősebb Salvatore fivérnek nincs más választása, mint hogy félretegye ellenszenvét az édesanyjával és békét kössön vele, mielőtt az események teljesen kicsúsznak az irányítása alól. Lily továbbra is egy lépéssel a testvérek előtte jár, és kiagyal egy olyan gonosz tervet, ami ott találja el idősebb fiát, ahol az a legjobban fáj neki.  Alaric visszatérvén a Whitmore főiskolára egy veszélyes sötét tárgyat fedez fel, melynek megfejtéséhez Bonnie segítségét kéri. Caroline az Eretnekek markában találja magát, ahol rájön Stefan múltjának egyik fontos momentumára Valerie által.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.10.22/2018.09.07 Írók: Melinda Hsu Taylor & Holly Brix
Eredeti cím: Age of Innocence Magyar cím: Az ártatlanság kora
Epizód ismertető: A Lily által kieszelt terv nem hagyja nyugodni Damont így egy kirándulásra indul Bonnie-val és Alariccal, hogy megtalálják a megfelelő eszközt, amit Damon az anyja ellen képes fordítani. Eközben Caroline, akit az Eretnekek túszként tartanak fogva, Valerie múltjáról tud meg valami sokkolót, amíg Stefan édesanyjától Lilytől hall megdöbbentő részleteket saját múltjáról. Alaric miután rájön az általa talált kő vélhető erejére, Bonniehoz fordul segítségért.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.10.29/2018.09.10 Írók: Neil Reynolds
Eredeti cím: I Carry Your Heart With Me Magyar cím: Velem van a szíved
Epizód ismertető: Már épp amikor Damon azt hiszi, hogy ő került ki győztesen a Lilyvel folytatott csatározásból, az események váratlan fordulatot vesznek, így elő kell rukkolnia egy B-tervvel Stefan és Caroline bevonásával. Damon terveinek kedvezőtlen következményeire Mary Louise és Nora is felfigyel. Őket próbálja lefoglalni és egymás ellen fordítani a Steroline páros a Whitmore főiskolán megrendezett Heaven and Hell bálon. Enzo, miután már régóta sejti, hogy Valerie rejteget valamit, elhatározza, hogy kideríti, mi is az, miközben Alaric és Bonnie terve, hogy visszahozzák Jo-t az életbe a Phoenix kő segítségével, fenekestül felforgatja a világukat.  Damon nem tudja mitévő legyen Elena nélkül. Végül Tyler segítségét kérve elviszi álomba merült szerelme koporsóját Mystic Fallsból, hogy Lily ne tudja többet rátenni a kezét.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.11.05/2018.09.11 Írók: Rebecca Sonnenshine
Eredeti cím: Live Thorugh This Magyar cím: Túlélni mindezt
Epizód ismertető: Miután Damon rádöbben, hogy a dolgai nem úgy alakulnak, ahogyan Ő azt eltervezte, elhatározza, hogy Elena érdekében változtat a törtééseken. Lily arra készül, hogy találkozzon valakivel, aki egykor fontos szerepet töltött be az életében. Enzo nem tudván mitévő legyen a nő mellett marad. Caroline sürgeti Stefant, hogy minél előbb találkozzon Valerivel, akinek múltjáról újabb szomorú részlet derül ki. Enzo és Bonnie ellentmondásba keverednek, amikor rákényszerülnek egy fenyegető probléma elhárítására. Végül, amikor Bonnie pár vészjósló információt fedez fel a Főnix kőről, Alariccal kell konfrontálódnia.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.11.12/2018.09.12 Írók: Caroline Dries
Eredeti cím: Best Served Cold Magyar cím: Hidegen tálalva
Epizód ismertető: Miután újból egymásra találnak volt szerelmével, Juliennel, Lily és a férfi vacsorapartit ad, hogy bemutahassa őt fiainak Damonnek és Stefannak és azért, hogy kihirdesse a békét az Eretnekek és Mystic Falls lakói között. Damon és Stefan zsákutcába keverednek, amikor rájönnek, hogy eltérő a véleményük arról, hogyan kéne kezelniük Julian érkezését. Bonnie és Matt a party alatt gyanútlan lakosokat érintő furcsa rejtélyt fedeznek fel. Végül Alaric eléri a töréspontját miután saját maga látja a Főnix kő okozta bonyodalmat.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.11.19/2018.09.13 Írók: James Stoteraux & Chad Fiveash
Eredeti cím: Mommie Dearest Magyar cím: Drága mami
Epizód ismertető: Stefan és Damon annak érdekében, hogy ráébresszék édesanyjukat Julian manipulációjára fájdalmas gyerekkori emlékeiket mesélik el neki. Habár, amikor Lily 160 éve őrizgetett sötét titkokat fed fel előttük, , Stefan és Damon megkérdőjeleznek mindent, amit valaha is tudtak a családjukról. Enzo elhatározván, hogy bizonyít Lilynek párbajra hívja Juliant, de egy váratlan fordulat még bonyolultabbá teszi a dolgokat. Máshol Matt egy, egyre csak mélyülő rejtély közepén találja magát, ami a Mystic Falls-i lakosokat is magába foglalja. Caroline világa a feje tetejére áll, amikor Valeri egy olyan titkot fed fel előtte, ami megváltoztatja az eddigi életét.
képek zene lista előzetes
Premier: 2015.12.03/2018.09.14 Írók: Brett Matthews
Eredeti cím: Hold Me, Thrill Me, Kiss Me… Magyar cím: Ölelj meg, ölj meg!
Epizód ismertető: Julian és Lily partit rendeznek Mary Louise és Nora évfordulójának apropójából. Stefan és Damon kockázatos tervet lendítenek akcióba, hogy elhárítsák a Julian által rájuk leselkedő veszélyt. Mindeközben Valerie jelentős leleplezés után Caroline rákényszerül, hogy szembenézzen egy új valósággal még ha ez a Stefannal való kapcsolatának rovására is megy. Végül elhatározván, hogy családja számára a lehető legjobbat teszi, Lily egy nehéz döntést hoz meg.
képek zene lista előzetes