Kezdőlap The Originals Évadok 04. évad epizód ismertetők

04. évad epizód ismertetők

Írta: drea
Cím: Gather Up the Killers
Magyar cím:
Epizód száma: 4.01
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. március 17.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Lance Anderson
Író(k): Michael Narducci
Öt év telt azóta, hogy Marcel legyőzte a Mikaelsonokat és ismét New Orleans királyává vált. A város az évforduló megünneplésére készül, miközben Hayley tovább kutatja a testvérek felébresztéséhez szükséges utolsó összetevőt. Marcel a fogva tartott Klaus segítségére szorul, mivel a negyedbe látogató vámpírok veszélyeztetik hatalmát. A hibrid felbosszantja egykori pártfogoltját így az újfent a Papa Tunde kése által okozott szenvedésre ítéli. Hope sötét álmokat lát, amik egy borzalmas esemény eljövetelét jelölik.
képek zene lista előzetes
Cím: No Quarter
Magyar cím:
Epizód száma: 4.02
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. március 24.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Bethany Rooney
Író(k): Talicia Raggs & Michelle Paradise
A Mikaelson testvérek miután sikeresen felébredtek mély álmukból New Orleans felé veszik az irányt, hogy kiszabadítsák a Marcel fogságában sínylődő Klaust. A hibrid miközben a penge által okozott szenvedést próbálja enyhíteni Camillet látja, akivel megossza aggodalmát, miszerint fél: rossz apa lesz Hope számára. Rebekah próbálja lefoglalni Marcelt, akinek csatlósai a segítségére sietnek így időben visszaér, hogy megakadályozza Klaus kiszabadítását. Vincent az eltűnt kisfiú keresése alatt szörnyű felfedezést tesz, és figyelmezteti Marcelt a közelgő veszélyre. A Mikaelsonok alkut ajánlanak a legyőzhetetlen vámpírnak, aki meglepetésükre, belemegy.
képek zene lista előzetes
Cím: Haunter of Ruins
Magyar cím:
Epizód száma: 4.03
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. március 31.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Jeffrey Hunt
Író(k): Carina Adly MacKenzie & Declan de Barra
A Mikaelson család végre újra egyesül és Klaus viszontláthatja szeretett kislányát. Vincent rájön, hogy az, ami a New Orleans-i boszorkány növendékeket fenyegeti, egy ismerős ellenség, felesége elméjét is ez a valami bódította meg. Freya továbbra is fogva tartja a vérfarkaslányt, hogy kinyerje mérgét és ezáltal ellenszert készítsen Marcel harapására. Hope egyre többször álmodik egy Őt bántó erőről, ami a többi gyereket is fogva tartja. Vincent és Marcel még időben állítják le a rituálét, így növendékek megmenekülnek, viszont a volt régens rájön, hogy ez még csak a kezdet és segítségét ajánlja fel a Mikaelsonoknak, akiknek vissza kell térniük a negyedbe.
képek zene lista előzetes
Cím:  Keepers of the House
Magyar cím:
Epizód száma: 4.04
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. április 07.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Joseph Morgan
Író(k): Christopher Hollier & Beau DeMayo
Klausék visszatérnek a városba, ahol Vincent próbálja meggyógyítani Hopeot. A gonosz entitás felfedi magát üzenetet hagyva a legkisebb Mikalesonon keresztül és Vincenték rájönnek, hogy a Hollow/Sivár mérgezi az ott lakók elméjét. Freya és Keelin, Marcel lakosztályában a férfi halálos mérgét keresik. Vincent és Elijah az eltűnt gyermekek után kutatnak, miközben Hayley a boszorkányokat faggatja. A Sivár követői belekezdenek a rituáléba, aminek célja, hogy mesterük az élők világába léphessen. Hope újból álmot lát ezúttal édesapjáról és megtudja, hogy a gonosz visszatért.
képek zene lista előzetes
Cím: I Hear You Knocking
Magyar cím:
Epizód száma: 4.05
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. április 14.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Chris Grismer
Író(k): Kyle Arrington
A Sivár megszállja Klaust és Marcelt, mindkettőjük elméjében víziókat kreál annak érdekében, hogy elpusztítsák egymást. Hayley és Elijah a mocsárba megy, hogy Marytől információt szerezzenek. A nő férje naplóját adja nekik, melyből kiderül, hogy nem önszántából végzett Hayley szüleivel: erős egyénekre van szüksége. Freya megtalálja a megoldást Marcel likvidálására és a kardot Klausnak adja. Marcel hű követője segítségével talál egy boszorkányt, aki megígéri, hogy Őt is és Klaust is megszabadítja a Sivár megszállása alól. Klaus megtalálja Marcelt és próbálják megölni egymást, de Freya és Elijah közbelépésének hála ez meghiúsul és az entitást sikeresen kiűzik belőlük. Elijah, hogy ne okozzon több gondot a saját maga által épített börtönbe zárja Marcelt.
képek zene lista előzetes
Cím: Bag of Cobras
Magyar cím:
Epizód száma: 4.06
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. április 28.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Jesse Warn
Író(k): Michelle Paradise & Michael Russo
Vincent a Sivár után nyomoz és szövetséget köt Elijahval az entitás elpusztítása érdekében. Klausék egy estélyt szerveznek ahol leleplezhetik a Sivár követőit. Eközben Hayley, Freya segítségével visszatekint a múltba arra az éjszakára, amikor szüleit megölték. Rájön, hogy a családja valamit védeni akart. Josh megtalálja Marcel börtönét de a férfit nem látja mivel álcázva van. Sofya megfenyegeti Klaust, hogy a Marcel véréből nőtt rózsa töviseivel megöli, de végük egyességet kötnek. A partyn Vincent leleplezi a Sivár követőit, Elijah pedig végez a vezetőjükkel, Dominickkel. Hayley a talált kulccsal egy raktárba érkezik ahol egy különös csontot talál. A Mikealsonok rájönnek, hogy ahhoz, hogy a Sivár újjászülessen szükségesek a maradványai.
képek zene lista előzetes
Cím: High Water and the Devil’s Daughter
Magyar cím:
Epizód száma: 4.07
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. május 05.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Charles Michael Davis
Író(k): Celeste Vasquez & Carina Adly MacKenzie
Freya rájön, hogy Dominic nem halt meg így Josh segítségével tervet eszel ki a csapdába ejtésére. Freya a birtokot határ bűbájjal védi így Klaus, Hayley és Hope biztonságban vannak. Vincent a boszorkány ősökkel próbál kapcsolatot teremteni, mert ők az egyetlenek akik megfékezhetik a Sivárt. Ahhoz, hogy ismét létrejöjjön a kapocs újból el kell végezni az Aratás rituálét. Az Ősök visszautasítják az áldozatot, ám Davina segítségével mégis sikerül befejezni. Freya információt szed ki a csapdába esett Dominicből és egy újabb vérfarkas klánhoz vezetnek a nyomok. A főpap felidegesíti az idősebb Mikaelson nővért, így az hibázik és Dominic kiszabadul és végez vele. Mivel a határ bűbájt Freya tartotta fenn így az megszűnik és a Sivár követői bejutnak a birtokra. Hope megtalálja a börtönbe sínylődő Marcelt, aki mesél neki gyerekkoráról. A támadás következtében Marcel arra kéri, hogy engedje szabadon így meg tudja őket védeni. Klaus, miután Marcel megmentette a lányát, békét köt a vámpírral. A Sivár, hogy az Ősök ne tudják visszazárni, megszállja Sofya testét.
képek zene lista előzetes
Cím: Voodoo in My Blood
Magyar cím:
Epizód száma: 4.08
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. május 12.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): John Hyams
Író(k): Talicia Raggs & Christopher Hollier
Alaric Mystic Fallsban a Sivár egyik maradványa mellett a többi hollétéről is információt szerez a Lockwood feljegyzések alapján. Az Ősök Hopeon keresztül üzennek Hayleyéknek így Klaussal a Szent Anna templomba mennek. Davina, miután Klausék átkerültek a világába, megosztja velük Inadu történetét és az egyetlen módot, amivel végezni lehet vele. Elijah és Marcel találkoznak a Sofya támadásában megsérült Alarickal, aki informálja őket az egyik maradvány rejtekhelyéről. A temetőbe mennek, ahova Sofya követi őket. A Sivár leleplezi Davina tervét, miszerint egy halhatatlannak meg kell halnia ahhoz, hogy a lelkét elzárják. Hope meghallja apja hangját és a segítségére siet, varázserejével megakadályozza, hogy Davina elvégezze az áldozást. A Sivárnak azonban más terve van.
képek zene lista előzetes
Cím: Queen Death
Magyar cím:
Epizód száma: 4.09
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. május 19.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Nicole Rubio
Író(k): Beau DeMayo
A megszállt Sofya elkapja Elijaht és a Marcel vérével átitatott karóval leszúrja őt. Hayleyék próbálják megtalálni de Elijah álcázva van. A Sivár meglátogatja Vincentet és követeli, hogy álljon mellé de Ő ezt megtagadja. Ezután a férfi a Mikaelson birtokra siet, ahol elmondja a kétségbeesett családnak, hogy Elijahnak meg kell halnia ahhoz, hogy legyőzzék a gonoszt és ne tudjon újjászületni. Freya a megoldást a medáljában látja, amiben egyszer már el tudta zárni Finn lelkét. Klaus magát kínálja testvéréért cserébe de a feláldozását a Sivár követői megakadályozzák és elpusztítják a karót, amivel végezni kellett volna vele. A terv része az is, hogy Marcel megtéveszti a Sivárt átadja neki a kért maradványát, de közbe leszúrja a gazda testet a Hayley vérével átitatott pengével, így visszakapja Sofyát és a Mikaelsonok időt nyernek, hogy megmentsék Elijaht. Az akció nem sikerül, Inadu emberként, saját testében az eddigieknél is erősebben születik újjá.
képek zene lista előzetes
Cím: Phantomesque
Magyar cím:
Epizód száma: 4.10
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. június 02.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Daniel Gillies
Író(k): Kyle Arrington & K.C. Perry
Kol és Rebekah a Francia Riviérán szórakoznak, de miután bátyjuk vérvonalának sarjai sorra hullanak el körülöttük, New Orleansba utaznak. Freya elmondja, hogy a széttört medál Elijah hasadt elméjét jelképezi, így behatol a medálba, hogy megmentse testvérét. Klausék a megmaradt rózsatövisek után kutatnak, hogy elpusztítsák őket. Vincent közli Marcellel, hogy van rá mód, hogy Sofyát meggyógyítsák, de szükséges hozzá valami, ami tartalmazza a Sivár mágiáját, vagy a vérére vagy a rózsatövisre. Kol rájön, hogy Davina visszatért és az Aratás-lányok segítségét kéri, hogy kapcsolatba léphessen vele, akik helybenhagyják. Hayley is megpróbálkozik Elijah elméjének darabjainak összerakására így lánya segítségével ő is belép a medálba, ahol azonban nem várt emlékeket lát. Végül Elijah tudatára ébred, és sikerül helyre hozni a medált is. Kol a temetőben tér magához, ahol a Sivár várja, hogy megmutassa neki szerelmét, aki immáron visszatért az élők sorába, ám Inaduhoz van kötve.
képek zene lista előzetes
Cím: A Spirit Here That Won’t Be Broken
Magyar cím:
Epizód száma: 4.11
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. június 09.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Hanelle Culpepper
Író(k): Carina Adly MacKenzie & Michael Russo
Kol kénytelen a Sivár szolgálatába állni, hogy életben tartsa Davinát. Freya próbálja felébreszteni Elijaht, de ez addig nem lehetséges, amíg Inadu védő toteme épp. A Mikaelson boszorkány rájön, hogy a megoldás Hope vére, mivel ő az utolsó élő LaBonair, -nem Hayley- hiszen ő Hibriddé válása miatt gyakorlatilag halott. Freya és Hayley a Sivár rejtekhelyére mennek, miközben Rebekah, Marcel segítségével a Totemet keresi. Kol csapdába csalja őket, így a régi szerelmesek kénytelenek egymással eltölteni az időt. Kol az unokahúga segítségét kéri, hogy megszakítsa a kötést Davina és Inadu között. A Sivár csapdába ejti Hayleyt és Freyat és víziókkal kínozza őket. Klaus rátalál a húgára és Marcelre, akik informálják Kol árulásáról így a Hibrid öccse után ered. Hope végül sikeresen feoldja a kötést még mielőtt apja elpusztítaná a totemet, így Davina végre szabad és Inadu is meghal. A Sivárnak viszont van tartalék terve is.
képek zene lista előzetes
Cím: Voodoo Child
Magyar cím:
Epizód száma: 4.12
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. június 16.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Michael Grossman
Író(k): Michelle Paradise & Christopher Hollier
Miután eredeti testét elpusztították, a Sivár, Hayley vérét felhasználva megszállja Hope testét. Freya bevallja érzéseit Keelinnek, Eközben Vincent a régi naplóját tanulmányozza, melynek segítségével kapcsolatba tud lépni Inadu anyjával, akinek 1500 év sikerült végeznie lányával. A Sivár tanoncai ellopják a könyvet így eszköz nélkül hagyva Vincentet. Hayley furcsállja lánya viselkedését, így Freya segítségét kéri, hogy ellenőrizze minden rendben van -e vele. Freya megérzi a Sivár mágiáját. Klaus és Elijah próbálják visszaszerezni a könyvet, a követők viszont informálják a Hibridet, hogy mesterük már Hope-ba költözött és csak idő kérdése, hogy mikor veszi át teljesen az uralmat a lány teste fölött. Vincentnek van egy terve, hogy megszerezze a varázsigét, mérget vesz be így immáron halottként újból kapcsolatba léphet Inadu anyjával. Freya álmot bocsát unokahúgára így a Sivár lelke kénytelen távozni belőle egy időre. Klaus Vincent segítségével Hope elméjében megpróbálja ébren tartani lányát és küzdésre biztatja Őt. Marcellék eközben csapdába ejtik Inadut, már-már sikerül legyőzni, amikor kitör a védőkörből és Hope testét felhasználva elpusztítja az egyetlen olyan erős objektumot, ami képes magába zárni őt. Vincent egy új ötlettel áll elő, ami a Mikaelsonok ősi fogadalmának végét jelenti.
képek zene lista előzetes
Cím: The Feast of All Sinners
Magyar cím:
Epizód száma: 4.13
Bemutató az Egyesült Államokban: 2017. június 23.
Bemutató Magyarországon:
Rendező(k): Bethany Rooney
Író(k): Michael Narducci
Vincent elmondja a tervét a testvéreknek miszerint négyükbe kell zárni a Sivár lelkének darabjait. Ez azt jelenti, hogy soha többé nem találkozhatnak se egymással se Hopepal. Mind a három testvér elfogadja a feltételeket, de mivel négyükre van szükség ezért Kolt is vissza kell hívni New Orleansba. Mivel senki se éri el Kolt így a kétségbeesett Freya vámpírrá akar válni, hogy segítsen családjának. Kol az utolsó pillanatban megjelenik, így Vincent elkezdheti a rituálét. Az igézet sikerül a Sivár lelke a Mikaelson testvérekbe száll, akiknek azonnal el kell hagyniuk a helyszínt. Elijah úgy érzi terhére van családjának, amíg fogadalma élénken él elméjében így Marcel és Vincent segítségét kéri, hogy töröljék ki emlékeit. Hayley lányát az Alaric és Caroline által létrehozott Salvatore iskolába iratja be. ahol Hopehamar beilleszkedik. Marcel elhagyja szeretett városát és New Yorkba utazik Rebekah után, már semmi akadálya nincs, hogy együtt legyenek. Kol Kaliforniában az eljegyzést tervezi. Elijah , Klaussal egyetemben Franciaországban köt ki, ahol kitörölt emlékei révén saját öccsét se ismeri fel. Klaus látva bátyját megnyugszik.
képek zene lista előzetes