Évados áttekintés

USA Premier: 2013.10.03 Epizódok száma: 22.
Első epizód: Always and Forever Utolsó epizód: From a Cradle to a Grave
Az évad rövid ismertetése: Klaus a Hybrid visszatérvén a családja által felépített New Orleans francia negyedébe meglepődve tapasztalja, hogy a város, egykori pártfogoltja a karizmatikus Marcel Gerard irányítása alatt áll. Nem ez az egyetlen hír ami felforgatja életét, Hayleyvel a vérfarkas-lánnyal való alkalmi kapcsolatából egy gyermek fogant, akivel a város boszorkányai zsarolják, hogy segítsen elüldözni Marcelt. Elijah azonban egy új esélyt lát a megváltásra a születendő örökösben.
01. évad epizódjainak ismertetője
USA Premier: 2014.10.06 Epizódok száma: 22.
Első epizód: Rebirth Utolsó epizód: Ashes to Ashes
Az évad rövid ismertetése: Miután a Guerrera vérfarkas klán átvette az irányítást New Orleans felett Klaus megesküdött, hogy élhető és biztonságos hellyé teszi a várost lánya Hope számára, aki a viszályok miatt távol van otthonától. A hibrid törekvéseit megnehezíti, hogy egyre gyengébbnek érzi magát a véréből készített hold-gyűrűk miatt és rég halottnak hitt családtagjai is visszatérnek, hogy életére törjenek.
02. évad epizódjainak ismertetője
USA Premier: 2015.10.08 Epizódok száma: 22.
Első epizód: For the Next Millenium Utolsó epizód: The Bloody Crown
Az évad rövid ismertetése: Dahlia legyőzősével New Orleans újra békére lelt, ám az Ősi család nem nyugodhat sokáig. Múltbéli démonaik a városba érkeztek egy baljós jóslat hírével, barátként tetszelegvén. Hayley a félhold falkára küldött átok miatt farkas bőrben ragadt és kétségbe esetten próbálja megtörni azt Elijah segítségével, de a vidéken egy titokzatos szervezet könyörtelenül vadászik a farkasokra. Klaus és családja nagyobb veszélynek van kitéve mint gondolnák és az örökkön-örökké fogadalom még sose látszott ennyire törékenynek.
03. évad epizódjainak ismertetője
USA Premier: 2017.03.17 Epizódok száma: 13.
Első epizód: Gather Up the Killers Utolsó epizód: The Feast of All Sinners
Az évad rövid ismertetése: Öt év telt azóta, hogy Marcel legyőzte a Mikaelsonokat és ismét New Orleans királyává vált. A város az évforduló megünneplésére készül, miközben Hayley tovább kutatja a testvérek felébresztéséhez szükséges utolsó összetevőt. Marcel a fogva tartott Klaus segítségére szorul, mivel a negyedbe látogató vámpírok veszélyeztetik hatalmát. Hope sötét álmokat lát, amik egy borzalmas esemény eljövetelét jelölik. A Mikaelsonok rájönnek, hogy csak egy mód van arra, hogy legyőzzék a nagy hatalmú ellenséget, de ez a mód a család összeomlását jelenti.
04. évad epizódjainak ismertetője
USA Premier: 2018.04.18 Epizódok száma: 13.
Első epizód: Where You Left Your Heart Utolsó epizód: When The Saints Go Marching In
Az évad rövid ismertetése: 7 év telt el azóta, hogy Vincent a négy Mikaelson testvérbe zárta a Sivárt. Az elzárásnak komoly feltétele volt: a testvérek nem mehetnek egymás közelébe, így az örökkön-örökké fogadalmuk is semmisnek minősül. Az immáron 14 éves Hope azon fáradozik, hogy újra egyesítse szétszakadt családját. Vajon ezúttal a sok megpróbáltatás után végre békére lel az Ősi család?
05. évad epizódjainak ismertetője