Kezdőlap The Vampire Diaries Évados áttekintés Első évad

Első évad

Írta: drea
Premier: 2009.09.10/2010.06.25 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Pilot Magyar cím: Hazatérés
Epizód ismertető: Stefan visszatér Mystic Falls városába, ahol a helyi iskolában próbál új életet kezdeni. Megismerkedik Elenával, aki hasonmása régi szerelmének Ketherinenek. Bonnie, Elena legjobb barátnője hitetlenkedve fogadja boszorkány múltját. Jeremy, hogy imponáljon szerelmének, egyre mélyebbre süllyed. A város környékén vadállat támadásokról tesznek jelentést, az egyik áldozat Matt testvére, Vicky, akit a helyi erdőben tartott buli alatt támadnak meg és semmire se emlékszik a történtekből. Stefan közben rájön, hogy a támadásokért bátyja, Damon felelős, aki szintén visszatért, hogy megkeserítse életét.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.09.17/2010.07.02 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: The Night of the Comet Magyar cím: Az elfelejtett éjszaka
Epizód ismertető: Miután Damon megtámadja Vickyt a lány kórházba kerül, ahol rémálmok gyötrik. Stefan kitörli emlékeit a múlt éjszakáról, ezzel megkönnyítve a lány gyógyulását. Elena ellátogat a Salvatore házba ahol találkozik Damonnel, aki mesél neki öccse régi szerelméről. Mistyc Falls-ban egy rég várt üstökös apropójából ünnepséget rendeznek. Damon tovább provokálva öccsét elrabolja Vickyt. Bonnie amint megérinti Stefant látomást lást. Jeremy próbálja meghódítani Vickyt ő azonban Tyler Lockwood kegyeit keresi. Elenáéknak sikerül megbeszélni a félreértéseket és elcsattan az első csók is.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.09.24/2010.07.09 Írók: Barbie Kligman, Bryan M. Holdman
Eredeti cím: Firday Night Bites Magyar cím: Péntek esti frász
Epizód ismertető: Bonnienak mióta megérintette Stefant látomásai vannak ezért figyelmezteti Elenát, hogy legyen óvatos a fiúval. Damon továbbra is öccsét próbálja bosszantani és Elena közelébe akar férkőzni így befolyásolja Carolinet. Tyler, hogy segítsen Mattnek megszégyeníteni Stefant provokálja, ezzel csak annyit ér el, hogy Stefan is bekerül az amerikai foci csapatba. Stefan, hogy megvédje Elenát bátyja irányításától egy verbénával teli nyakláncot ajándékoz neki. Elena meghívja vacsorára Bonniet és Stefant, hogy enyhítse az ellentéteteket, miközben váratlanul betoppan Damon és Caroline. Fény derül a Salvatore testvérek viszályának okára: ugyanabba a nőbe voltak szerelmesek.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.10.01/2010.07.16 Írók: Andrew Kreisberg és Brian Young
Eredeti cím: Family Ties Magyar cím: Áll a bál!
Epizód ismertető: A város lakói az Alapítók Báljára készülnek, ahova Elena elhívja Stefant, Caroline pedig Damont. A támadásokat illetően a rendőrség megerősíti, hogy csak vadállatok a tettesek. Tyler próbálja fűzni Vickit, amikor édesanyja rajta kapja őket. Vicki a megaláztatás miatt Jeremyhez menekül. A bálón az eredeti vendéglistán szerepel a Salvatore testvérek neve is, ami több kételyt szül. Damon kihasználva Elena bizonytalanságát próbálja testvére ellen fordítani, ami kissebb nagyobb sikerrel jár, mivel Stefan nem hajlandó válaszolni a lány feltett kérdéseire. Kiderül, hogy Zach titokban ellátja az Alapítók Tanácsát verbénával. Elena felfedezi Caroline sérüléseit.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.10.08/2010. 07.23 Írók: Sean Reycraft, Gabrielle Stanton
Eredeti cím: You’re Undead to Me Magyar cím: Halhatatlan évek
Epizód ismertető: Stefant a Caroline-nak adott verbéna segítségével foglyul ejti bátyját és a Salvatore ház pincéjébe zárja, hogy ott kiéheztesse. A fiú, hogy kiengesztel Elenát egy vacsorával lepi meg, ahol beszél életéről és Katherineről is. Jenna és Elena aggódnak a lázadó Jeremyért aki teljesen bele van habarodva az idősebb Donovanbe. Bonnie képességei egyre erősebbek így korábban bolondnak hitt nagymamájához fordul segítségért. Stefant felismeri egy idős férfi, Elena ezután Logan Fell segítségét kéri, aki hátsószándékkal próbálja elcsábítani Elenáék nagynénjét Jennát. Elena talál egy régi felvételt az 1950-es évekből, amin Stefan szerepel. Damon maradék erejével befolyásolja Caroline-t, hogy segítsen neki kiszabadúlni.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009. 10.15/2010. 07 30 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Lost Girls Magyar cím: Tékozló lányok
Epizód ismertető: Damon miután kiszabadul fogságából bosszúból vámpírrá változtatja Vickit. Elena válaszokat követel, így Stefan kénytelen beszélni múltjáról és felfedni kilétét, a lány ígéretet tesz az ifjabbik Salvatore fiúnak, megőrzi titkát, de nem tudja mitévő legyen, így végül szakítanak. Forbes seriff és Lockwood polgármester megelégeli a városban zajló eseményeket így Logan Fell és az általa ellopott iránytű segítségével vámpírokra kezdenek vadászni. A vadászat nem végződik jól, Damon megöli Logant, akinek véréből Vicki iszik ezáltal befejezi az átváltozást.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.10.29/2010.07.30 Írók: Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Haunted Magyar cím: Elátkozva
Epizód ismertető: Stefan aggódik Vicki viselkedése miatt így megpróbál segíteni az újdonsült vámpírnak és bemutatni neki azt az életformát, amivel nem árthat embereknek. Caroline Bonnie-nak adja azt a talizmáos nyakláncot amelyet Damontól kapott. Vicki nagyon nehezen éli meg a vámpírléttel járó felerősödött érzelmi viharokat és Jeremy is hiányzik neki, akit végül megkér, találkozzanak az iskolában rendezendő Halloween-i bulin. Az idősebb Salvatore vissza akarja kapni a talizmánt, az azonban Bonnie nyakán lógva megégeti őt. Bonnie a nagymamajának mesél az esetről, aki elmondja, a talizmán Emily Bennetté volt. Vicky nem bír uralkodni magán, Elenát is megtámadja így Stefan kénytelen megszabadulni tőle. Jeremy képtelen megemészteni szerelme elvesztését így Elena arra kéri Damont, módosítsa öccse emlékeit.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.11.05/2010.08.13 Írók: Barbie Kligman, Gabrielle Stanton
Eredeti cím: 162 Candles Magyar cím: 162 gyerta
Epizód ismertető: Stefant születésnapja alkalmából egyik legrégebbi barátja Lexi lepi meg. Damon továbbra is próbálja visszaszerezni a nyakláncot és ez konfliktust szül Bonnie és Caroline között. Elena még mindig zavarodott a halloweeni események miatt ezért ellátogat a Salvatore bitrokra, ahol nem várt meglepetésben részesül, meglátja a félmeztelen Lexit. Az idős vámpír mesél neki Stefanról, ezzel megnyugtatva őt. Jeremy viselkedése 180 fokos fordulatot vesz, pozitívabb hozzáállása másoknak is feltűnik. Az Alapító Tanács tagjai továbbra is keresik a vámpírokat, Damon, hogy elterelje a gyanút magukról, ördögi tervet eszel ki, ami által Lexi életét veszti. Stefan dühös és csalódott ezért végezni akar testvérével. Bonnie bevallja Elenának, hogy boszorkány.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.11.12/2010.08.27 Írók: Bryan M. Holdman, Brian Young
Eredeti cím: History Repeating Magyar cím: A múlt kísértetei
Epizód ismertető: Az iskolába új történelem tanár érkezik Alaric Saltzman személyében, akinek szintén akad titkolni valója. Bonnie-t szörnyű rémálmok, látomások gyötrik. Damon ezt kihasznával megfélemlítéssel próbálja visszaszerezni a medált. Eközben Caroline még mindig a medált követeli Bonnietól, aki rájön, hogy ez nem egy egyszerű ékszer. A lányok szeánszt tartanak, hogy megidézzék Emily Bennetet, Bonnie egyik ősét, de a dolgok rossz fordulatot vesznek. Jenna megismerkedik Alariccal. Elena Stefánhoz fordul segítségért, aki kiszedi testvéréből a az igazságot a nyakláncról így az is kiderül miért tért vissza báttyja a városba: Damon a medál segítségével akarja életre kelteni egykori szerelmét, Katherine-t, akiről kiderül, hogy nem halt meg. Fény derül Elena egyik ősének Jonathan Gilbertnek a naplójára, aki ebben a naplóban jegyezte fel a természetfeletti lények létezését.
képek zene lista előzetes
Premier: 2009.11.19/2010.09.03 Írók: Barbie Kligman, Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Turning Point Magyar cím: Fordulópont
Epizód ismertető: Jeremy elolvassa Jonathan Gilbert naplóját, akiről kiderül, hogy az 1800-as években élt és a város lakói szerint illusztrált rémtörténeteket írt. A legfitalabb Gilbert így újra elkezd rajzolni, ahogy azt szülei halála előtt tette. A gimnáziumban karrier börzét tartanak, ahol a diákok hivatások közül választhatnak. Matt és Caroline kapcsolata egyre komolyabbá válik. Damon új módot talál a Sír kinyitására, így az elpusztított medálra már nincs szükség. Logan visszatérésével -aki immár vámpír- újabb gyilkosság történik a városban, ezért Stefan úgy dönt Damonnal megpróbálják csapdába csalni. Alaricot, szintén felbosszantja Logan, olyannyira, hogy el is távolítja a vámpírt az útból. A történtek ellenére, Stefan továbbra sem akar együtt maradni Elenával, noha a lány már elfogadta őt és képes volna együtt élni a ténnyel, hogy Stefan más mint Ő.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.01.21/2010.09.10 Írók: Sean Reycraft, Julie Plec, Kevin Williamson
Eredeti cím: Bloodlines Magyar cím: Vérvonal
Epizód ismertető: Elena balesetet szenved de Damon azonban a közelben van és megmenti. Az idősebb Salvatore fiú ezután magával viszi a Gilbert lányt Georgiába, ahol felkeresnek egy Bree nevű boszorkányt, aki Damon régi barátja. Damon segítségért fordul Breehez, hogy megtudja, van -e más mód a sír felnyitására. A boszorkány közli vele, hogy a templom alatt lévő sírhoz nem tud hozzáférni, amíg nem töri meg Emily átkát. Stefan megkéri Bonniet, hogy segítsen rálelni Elenára, de a lány a történtek miatt képtelen használni képességeit. Jeremy találkozik egy Anna nevű titokzatos lánnyal, akiről senki sem sejti, hogy mi is valójában. Alaric szüntelenül elhunyt felesége Isobel gyilkosát keresi. Damont megtámadja Lexi immáron vámpír szerelme, aki bosszút esküdött, de végül Elena lebeszéli tervéről. Stefan még több titkot árul el Elenának a múltjáról: Elmondja, hogy annak idején ő mentette meg a lányt, amikor szüleivel autóbalesetet szenvedtek a Wickery hídon. Stefan nem csak erről lebbenti fel a fátylat, hanem arról is hogy, Greyson és Miranda nem Elena vér szerinti szülei.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.01.28/2010.09.17 Írók: Brian Young, Barbie Kligman
Eredeti cím: Unpleasantville Magyar cím: Jövevények
Epizód ismertető: Stefan és Damon megpróbálják kideríteni, hogy kik az új jövevények és veszélyt jelentenek -e. Az ifjabb Salavtore vasfűvel töltött ékszereket ad Elenának, hogy megóvja barátait. Matt pénzszűkében kénytelen állást vállalni a Mystic Grillben, ahol megismerkedik egy Ben nevű sráccal. Ben segít Bonnienak, amikor az idősebb Salvatore zaklatja őt, így tökéletesen be tud olvadni. Damon és Stefan elkísérik Elenát a Mystic Falls Highban megrendezésre kerülő 50-es évek témájú buliba, ahol Damon találkozik Alaric Saltzmannel. A korábbi foci csillagról kiderül, hogy maga is vámpír és Annának segít.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.02.04/2010.09.24 Írók: Kevin Williamson & Julie Plec
Eredeti cím: Children of the Damned Magyar cím: Az átok
Epizód ismertető: Stefan és Damon visszaemlékeznek az eseményekre, amikor megromlott a kapcsolatuk. A városiak intézkedésére a vámpírok ellen fény derül. Bonnie randija Bennel szörnyű fordulatot vesz. Elena segít Stefannak megkeresni az eltűnt Gilbert naplót. Stefan rájön Alaric különös érdeklődésének okára, míg Damon egy régi ismerőssel találkozik.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.02.11/2010.10.01 Írók: Brett Conrad
Eredeti cím: Fool Me Once Magyar cím: Ébredések
Epizód ismertető: Stefan megmenti Elenát és Bonniet egy veszélyes szituációból. Jeremy meghívja a titokzatos Annát egy az erdőben tartandó buliba, nem tudván, hogy a lánynak megvan a maga oka, hogy ott találkozzon vele. Anna ráveszi Damont, hogy dolgozzanak együtt a sír felnyitásában, melyhez Bonnietól és nagymamájától várják a segítséget. A Salvatore testvérek együtt dolgoznak a Bennett boszorkányokkal, hogy felnyissák a sírt, amikor is sokkoló felfedezést tesznek az immáron nyitott sírral kapcsolatban. Annának sikerül újjáélesztenie édesanyját Pearlt, azonban az eredetileg Katherinnek szánt vér az összes benn lévő vámpírt feléleszti.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.03.25/2010.10.08 Írók: Brian Young
Eredeti cím: A Few Good Men Magyar cím: Anya csak egy van
Epizód ismertető: Matt és Caroline meglepődnek a fiú anyjának Kellynek hirtelen feltűnésén. Miután a Sír felnyitása után Katherinet nem találják ott, Damon viselkedése teljesen megváltozik. Stefan és Elena aggódnak az idősebb Salvatoreért. Forbes Seriff Damon segítségét kéri egy jótékonysági aukció megszervezésében. Alaric sötét titkot fedez fel a saját múltjában. Elena mindent megtesz, hogy többet tudjon meg biológiai édesanyjáról, ebben segítségére van Stefan és nagynénje Jenna is. A Gilbert lány felkeresi biológiai édesanyja egyik volt legjobb barátnőjét, aki elárulja, hogy a lány édesanyját ugyanúgy hívják, mint Alaric volt feleségét: Isobelnek.  Az igazság azonban több lehet, mint amit Elena egyenlőre kezelni tud.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.04.01/2010.10.15 Írók: Bryan Oh & Andrew Chambliss
Eredeti cím: There Goes the Neighborhood Magyar cím: Jószomszédi iszony
Epizód ismertető: A felélesztett vámpírok rejtőzködve élnek Pearl vezetésével Mystic Fallsban és arra készülnek, hogy visszavegyék, ami az övék. Anna édesanyjával együtt meglátogatja a Salvatore birtokot. Stefanék egy dupla randit szerveznek Mattékkel, ahol a két srác rájön, hogy van bennük közös. Jenna és Kelly újra találkoznak a Mystic Grillben, ahol Kelly alaposan felönt a garatra és flörtölni kezdd Damonnel, ezzel tönkretévén fia dupla randiját. Jeremy rájön, hogy Anna vámpír és arra kéri, változtassa Őt is át.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.04.08/2010.10.22 Írók: Brian Young & Julie Plec
Eredeti cím: Let The Right One In Magyar cím: A véremet adom érted
Epizód ismertető: Stefan veszélyes ellenségeket szerez, amikor a Sírban rothadó kiszabadult vámpírok foglyul ejtik és megkínozzák. Damon és Elena megpróbálják rávenni Alaricot, hogy segítsen kiszabadítani Stefant. Elena, hogy segítsen szerelmének a vérével itatja őt meg, aki ettől új erőre kap. Jeremy egyre csak győzködi Annát, hogy változtassa vámpírrá, amikor rájön, hogy a fiú az egészet csak Vicki miatt akarja. Matt örül, hogy Kelly végre újra visszatért az életébe és látszólag marad is. Miután Caroline kocsija lerobban a vihar közepette egy szörnyű felfedezést tesz, ami sokkolja az összes városlakót.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.04.15/2010.10.29 Írók: Barbie Kligman & Andrew Chambliss
Eredeti cím: Under Control Magyar cím: Új ellenfél
Epizód ismertető: Stefan próbálja kontrollálni magát, de szervezete immáron ember vért kíván.  A városba érkezik John Gilbert, Elenáék nagybátyja, akinek jelenléte gyanút vet fel Damonnél. Alaric mesél Elenának Isobelről. A Lockwood birtokon szervezett bulin Matt és Tyler egymásnak ugranak és Matt Kellyvel való kapcsolata teljesen zátonyra fut. John figyelmezteti a városiakat, hogy a szomszédos városok vérbankjaiból több vér is eltűnt, mire Damon megöli. John azonban az Alaricon is megtalálható gyűrű miatt feléled és megfenyegeti a Salvatore fiút, hogy leleplezi őket.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.04.22/2010.11.05 Írók: Bryan Oh & Caroline Dries
Eredeti cím: Miss Mystic Falls Magyar cím: Szépségek és szörnyetegek
Epizód ismertető: Az Alapítók napi Gála keretein belül megrendezésre kerül a Miss Mystic Falls, melyen Caroline és Elena egymás ellen versenyez. Elena boldog, hogy legjobb barátnője Bonnie is visszatért a városba. Stefan már nem képes kordában tartani a szomját és megtámadja az egyik versenyző lányt, ezért Damon és Elena bezárja őt. Pearl átad egy Jonathan Gilberthez köthető találmányt, amit John is keres, azonban az iránytű különleges képességére nem derül fény.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.04.29/2010.11.12 Írók: Kevin Williamson & Julie Plec
Eredeti cím: Blood Brothers Magyar cím: Vértestvérek
Epizód ismertető: Stefan a múltja miatt őrlődik és bűntudata van a történtek miatt. Elena ennek elviselésében sokat segít neki. Pearl találkozik John Gilberttel, melynek következményeképp a város elhagyását fontolgatja lányával Annaval. Damon és Alaric John előtt akarják megtalálni a rejtélyes találmányt. A Salvatore testvérek elmesélik Elenának, hogyan lettek vámpírok.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.05.06/2010.11.19 Írók: Caroline Dries & Brian Young
Eredeti cím: Isobel Magyar cím: Halálos fegyver
Epizód ismertető: Isobel visszatér Mystic Fallsba, ahol próbálja az ujjai köré csavarni Alaricot, hogy a férfi találkozót szervezzen a lányával. A találkozón Elena rengeteg kérdést tesz fel édesanyjának, amire a nő nem hajlandó válaszolni. Megfenyegeti Elenát, hogy ha az nem adja oda neki Jonathan Gilbert találmányát, akkor megöli barátait. Damon oda is adja Elenának az iránytűt, aki megkéri Bonniet, hogy vegye le róla az átkot. Amiről azonban Elena nem tud, hogy legjobb barátnője nem teljesítette a kérését.
képek zene lista előzetes
Premier: 2010.05.13/2010.11.26 Írók: Bryan Oh & Andrew Chambliss
Eredeti cím: Founder’s Day Magyar cím: Alapítók napja
Epizód ismertető: A város lakói az Alapítók napi parádéra készülnek, ahol újból megelevenedik a polgárháború. A Sírból megszökő vámpírok támadást szerveznek az ártatlan városiak ellen, nem sejtvén, hogy a Tanács felkészülten várja őket. John vezetésével használják az iránytűt, ami minden vámpírt meggyengít, így képesek őket összeterelni, hogy végül felgyújtsák őket úgy mint 1864-ben. A Salvatore testvérek Bonnie segítségével megmenekülnek a tűzhaláltól, azonban a többiek nem ilyen szerencsések. Végül visszatér a városba a szálakat a háttérben mozgató ördögi, Katherine Pierce
képek zene lista előzetes