Kezdőlap The Vampire Diaries Főszereplők Damon Salvatore

Damon Salvatore

Írta: drea
Születési idő: 1839. június 18.
Státusz: Élő
Faj: ember, vámpír (kigyógyították), Augustine vámpír, szellem
Átváltozás: vámpír, Katherine Pierce által 1864. szeptember 25-én
Családi állapot: Házas (Elena Gilbert)
Lakhely: Mystic Falls
Első megjelenés: 1 évad 1. epizód
Utolsó megjelenés: 8. évad 16. epizód

Damon Salvatore, Stefan bátyja, a sorozat rossz fiúja, aki szintén visszatér Mystic Fallsba, hogy megnehezítse öccse életét. Damon felelős a városban történt támadásokért, ugyanis öccsével ellentétben, ember véren él. Eleinte rosszindulatú és gonosz, bár az Elenával való találkozás után megmutatja emberibb oldalát is. A lány rögtön megtetszik neki a Katherinel való hasonlósága miatt, bár Damon továbbra is régi szerelme után vágyakozik. Karizmatikus és manipulatív egyéniség.

Hozzátartozók
Anya: Lillian Salvatore
Apa: Giuseppe Salvatore
Testvér: Stefan Salvatore
Távoli unokaöcs: Zach Salvatore
Távoli unokahúg: Sarah Salvatore/Nelson
Feleség: Elena Gilbert

Damon jóképű, vonzó 177 cm magas férfi, sportos testalkatú. Szeme színe kékes-szürke. Haja sötét barna a füle alá ér. A bőre színe olíva tónusú. Masszív csontozatú, karakteres vonásokkal, ördögi mosollyal.

Damon a rockosabb vonalat képviseli. Sötét ruhákat hord, fekete bőrdzsekiket, fekete nadrágokat.  A társasági eseményeken öltönyt visel. Kiegészítőként a gyűrűjét viseli jobb kezének középső ujján, amiben egy ‘D’ betű van vésve. Vámpírrá válása előtt sokat láttuk elegáns zakókban. Illetve katonaként egyenruhát is sokat viselt.

Vámpírként Emberként
Bunkó, szenvedélyes és manipulatív. Szenvedélyes és érzéki. Ördögi mosolyával minden nőt le vesz a lábáról. Makacs és néha önző is. A sorozat előrehaladtával megmutatja emberibb oldalát, törődik a barátaival és öccsével. Elenával romantikus és féltő. Miután az emberré válás mellett döntött, addigra már a rossz fiús személyiség jegyei majdhogynem teljesen eltűntek. Támogató és kiváló báty és társ.