Kezdőlap The Vampire Diaries Főszereplők Stefan Salvatore

Stefan Salvatore

Írta: drea
Születési idő: 1846. november 01.
Státusz: Elhunyt (békére lelt)
Faj: ember, hasonmás, vámpír (kigyógyították)
Átváltozás: vámpír, Katherine Pierce által 1864. szeptember 25-én
Családi állapot: Házas (Caroline Forbes)
Lakhely: Mystic Falls
Első megjelenés: 1 évad 1. epizód
Utolsó megjelenés: 8. évad 16. epizód

Stefan egy vámpír, aki visszatér szülővárosába Mystic Fallsba, hogy ott új életet kezdjen. Bár vérszívó, kerüli az emberi vért, így gyengébb mint társai. Kedves és illedelmes. Amint meglátja Elenát beleszeret, mert a lány régi szerelmére emlékezteti. Testvére, Damon komoly gondot és a lelepleződés veszélyét jelenti számára ezért Stefan első számú célja, hogy megállítsa.

Hozzátartozók Ősök
Anya: Lillian Salvatore Silas
Apa: Giuseppe Salvatore
Testvér: Damon Salvatore
Távoli unokaöcss: Zach Salvatore
Távoli unokahúg: Sarah Salvatore/Nelson
Feleség: Caroline Forbes

Stefan jóképű 180 cm magas fiatal srác, sportos testalkatú. Szeme színe zöld. Haja kissé hosszú szőkés barna. A bőre fakó már-már sápadt, ez teszi arcát különlegessé és rejtélyessé

Korszaktól függően visel ruhákat, vámpírrá válása előtt az 1800-as években viktoriánus stílusban öltözködött, elegánsan és kifinomultan. A kor előrehaladtával felvette a modern stílust, egyszerű farmer nadrágokat visel fekete bőrdzsekivel, fekete pólókkal kombinálva. A sötét színeket részesíti előnyben. A társasági eseményeken öltönyt visel. Stefan jobb vállán látható egy rózsa tetoválás, aminek az eredete ismeretlen. Kiegészítőként a gyűrűjét viseli jobb kezének középső ujján, amiben egy ‘S’ betű van vésve, ami a Salvatore család névre utal.

Vámpírként Ripperként
Óvó, féltő és rendkívül gondoskodó. Érzékeny és illedelmes. Karizmatikus és rejtélyes személyiség. Megfontolt. Törődik a barátai és családjai érzéseivel. Annak érdekében, hogy ne ártson az embereknek, állat véren él. Ripperként Stefan kikapcsolja az érzelmeit, semmivel és senkivel nem törődik, ironikus és szarkasztikus. Otromba és gonosz. Élcelődő stílust vesz fel. Kacér. Megfigyelhető, hogy az Elena iránti érzéseit teljesen nem tudja megszüntetni.