Kezdőlap The Vampire Diaries Könyvek

Könyvek

Írta: drea
Eredeti cím: The Awakening Magyar cím: Az ébredés
Megjelenés USA: 1991 Megjelenés Magyarországon: 2010
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 216 oldal
Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar. Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől. Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte. Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük. Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban! Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély…
Eredeti cím: The Struggle Magyar cím: A küzdelem
Megjelenés USA: 1991 Megjelenés Magyarországon: 2010
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 192 oldal
Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány. Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának. Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát… és megtörténhet a tragédia! Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról. Küzdelem után árad a Harag. Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?
Eredeti cím: The Fury Magyar cím: Tombolás
Megjelenés USA: 1991 Megjelenés Magyarországon: 2010
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 220 oldal
Elena: átváltozott, az iskola üdvöskéje azzá vált, amitől egykor rettegett, és amire egyben vágyott is. Stefan: pokoli kínokat élt át Elena elvesztése miatt, és elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra leszámol a bátyjával, Damonnel – kerüljön bármibe. De lassan kezd ráébredni, hogy talán nem a testvére az egyetlen és a legfőbb ellensége.Damon: végre megkaparintotta Elenát. De megkeseríti-e a győzelmét az öccse iránt táplált bosszúszomj? Vagy sikerül szövetséget kötniük egy utolsó, nagy csata erejéig? Mindez kiderül a Vámpírnaplók harmadik kötetéből, ami a két vámpírtestvérről és a közöttük örlődő lányról szól. Tombolást sötét szövetség követ. És még nincs vége.
Eredeti cím: Dark Reunion Magyar cím: Sötét szövetség
Megjelenés USA: 1992 Megjelenés Magyarországon: 2010
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 224 oldal
Bonnie és Elena többi barátja, továbbá a szerelméért vetélkedő vámpírfivérek egyedül találják magukat Elena halála után. De az elhunyt kedvesük szeretett városát nagy veszély fenyegeti, olyan, ami akár a holtakat is felébreszti. Erősebbnek bizonyul-e vajon Elena akarata a halálnál, és a több évszázados harc után kibékül-e Damon Stefannal? Mindez kiderül a Vámpírnaplók negyedik részéből, ami nem kevésbé izgalmas és fordulatos az előző köteteknél.
Eredeti cím: The Return: Nightfall Magyar cím: A visszatérés: Leszáll az éj
Megjelenés USA: 2009 Megjelenés Magyarországon: 2010
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 480 oldal
Hogy megmentse a két vámpírfivért, akik szeretik őt, Elena Gilbert feláldozta az életét. Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell’s Churchből, a vonzó, nagyhatalmú Damon kihasználja a lehetőséget arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettejüket. Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik. Elena története folytatódik.
Eredeti cím: The Return: Shadow Souls Magyar cím: A visszatérés: Árnyéklelkek
Megjelenés USA: 2010 Megjelenés Magyarországon: 2011
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 488 oldal
Kedves Naplóm, rengeteg fiú mondta már rám, hogy én vagyok a legangyalibb lány a világon. Őszinte leszek, játékszernek vagy trófeának tartottam őket. Semmi és senki nem tudta megérinteni a szívemet…amíg egy nagyon különleges fiú nem akadt az utamba. Őt Stefannak hívják. És kiderült, hogy nem az, aminek látszik – nem egy átlagos végzős gimnazista kócos, sötét hajjal és levélzöld szemekkel. Kiderült róla, hogy vámpír. És a bátyja, Damon is az. Ha egy lány két vámpírral kezd…nos, abból előbb-utóbb baj lesz. Elena
Eredeti cím: The Return: Midnight Magyar cím: A visszatérés: Éjfél
Megjelenés USA: 2010 Megjelenés Magyarországon: 2011
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 472 oldal
A vámpírnaplók második ciklusának utolsó kötetében démonok foglalják el Fell’s Church városát, és szállják meg szinte az összes lakosát. Az emberré változott Damon bármit megtenne, hogy visszaváltozhasson vámpír-önmagává, de ehhez vissza kell térnie a Sötét Dimenzióba, ahova egy véletlen baleset folytán Bonnie is vele tart. Mindeközben Elenát nem csak a két fivér iránt érzett vonzalma szaggatja ketté, hanem azt is nehezen tudja eldönteni, hogy szeretett városát védelmezze, vagy Bonnie és Damon után menjen, hogy visszahozza őket. Amikor az utóbbi mellett dönt, szó szerint meg kell járnia a poklot és a mennyeket is a kiszabadításuk végett. A kötet végére kiderül, hogy ki áll a gonosz rókadémon-ikrek mögött, megmenekülhet-e Fell’s Church városa, milyen sötét titkot rejteget Meredith családja, és melyik fivért választja Elena a küldetésük után, ahova négyen indulnak, de ahonnan csak hárman térnek vissza.
Eredeti cím: The Hunters: Phantom Magyar cím: A vadászok: Fantom
Megjelenés USA: 2011 Megjelenés Magyarországon: 2013
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 336 oldal
Kísért a múlt… Elena Gilbert és barátai megmentették Fell’s Churchöt az elpusztítására törő ördögi szellemektől, a város felszabadítása azonban nagy árat követelt: Damon Salvatore életét. Damon halála mindent megváltoztat. A vámpírtestvérek, Damon és öccse, Stefan sokáig ádáz küzdelmet vívtak Elena szerelméért. Most, hogy Damon halott, Stefan és Elena végre egymáséi lehetnek. De miért álmodik Elena mégis folyton Damonról? Miközben Damon iránti érzelmei egyre mélyülnek, Fell’s Churchben újabb sötét erő ébred. Elena megjárta már a poklok poklát, de ez a démon semmihez sem fogható, amivel eddig szembesült. A gonosz egyetlen célja, hogy megölje őt és minden szerettét.
Eredeti cím: The Hunters: Moonsong Magyar cím: A vadászok: Holdének
Megjelenés USA: 2011 Megjelenés Magyarországon: 2013
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 328 oldal
A gonosz sosem pusztul el… Miután megmenekültek a Sötét Dimenzió borzalmaitól, Elena és barátai alig várják, hogy megkezdhessék tanulmányaikat a Dalcrest Egyetem gyönyörű, borostyánnal futtatott falai közt, ahol annak idején a lány szülei megismerték egymást. Elena élete Stefannal szebb, mint valaha, s tudja, hogy legjobb barátaival, Bonnie-val, Meredithszel és Matt-tel az oldalán biztosan ez lesz az eddigi legjobb évük. Damon pedig úgy tűnik, tényleg megváltozott, végre jól kijön mindenkivel. Azonban Elena hiába költözik el Fell’s Churchből, a sötét múltat nem hagyhatja maga mögött. Miután több diák is eltűnik az egyetemről, hirtelen minden új ismerős potenciális ellenséggé válik. Hamar elterjed a pánik, és a barátok küszködve igyekeznek megvédeni egymást. Aztán Elena leleplez egy régóta őrzött titkot, amely végtelenül megrendíti, és rádöbben, hogy a tragédia talán elkerülhetetlen. Képes lesz elmenekülni a sorsa elől? És ha kudarc fenyegeti, vajon Stefan vagy Damon lesz a támasza?
Eredeti cím: The Hunters: Destiny Rising Magyar cím: A vadászok: A végzet hatalma
Megjelenés USA: 2012 Megjelenés Magyarországon: 2013
Kiadó USA: HarperTeen Kiadó Magyarország: Könyvmolyképző
Szező: L.J Smith
Oldalak száma: 328 oldal
Végzetük a veszély… Elena számtalan megpróbáltatással nézett már szembe: elmenekült a Sötét Dimenzióból, legyőzött egy fantomot, megtudta, hogy Őr. De ahhoz semmi sem fogható, hogy választania kell élete két szerelme, Stefan és Damon Salvatore között. Elena és Stefan ismét egymásra találtak, a kikosarazott és megbántott Damon pedig komor és kiszámíthatatlan lett. Elena most azon vívódik, Damon lelkét mentse meg vagy Stefanhoz maradjon hű. Ám mielőtt Elena eldönthetné, kihez húzza a szíve, a Dalcrest Egyetem kampuszát vámpírok özönlik el, elszántan mesterkedve gonosz ősük, Klaus feltámasztásán, aki bármit megtesz, hogy végezzen Elenával… és mindenkivel, aki közel áll a lányhoz. Miközben Elena egyre többet tud meg a végzetéről a földet a gonosztól megvédő Őrként, rádöbben, hogy mielőtt legyőzhetné Klaust, fel kell áldoznia egy szerettét. El kell döntenie, mennyiről – és kiről – hajlandó lemondani, mielőtt még késő lenne…