Kezdőlap The Vampire Diaries Naplók

Naplók

Írta: drea

A The Vampire Diaries során több szereplő is vezet naplót, főként Elena és Stefan. Elena álomba merülése előtt, arra kéri barátait, hogy írjanak le mindent, ami velük történik, így ha majd felébred elolvashatja. A naplókat leginkább az első évad során láthatjuk, de szinte végig kísérik az egész történetet.

Elena legelső naplója egy bőrkötésű világos zöld színű napló, egy “E” betűvel a borítón, amibe szülei tragikus halála után gyakran leírja a szomorúságát.  A naplót édesanyja ajándékozta neki, amikor 10 éves volt. A temetőben, miután a Damon által kreált köd halálra rémíti, elveszti az értékes memoárt, de azt később a fiatalabb Salavotre testvér visszaviszi neki, ahol megemlíti, hogy nem olvasott bele, mivel Ő is vezet egyet és nem örülne, ha az övét olvasná valaki. A Stefannal való találkozás után megváltozik a napló tartalma és kevesebb írás is születik benne. Ennek ellenére, hogy jóval kevesebbet ír, (már nincs rá szüksége) a naplóba rendszerint dokumentálja a természetfeletti élményeit.

Miután vámpírrá válik, újból írni kezd a naplóba, amiben az ezzel kapcsolatos félelmeit taglalja.

A negyedik évadban Jeremy halála után az immáron vámpír Elena nem bírja elviselni a fájdalmat, így kikapcsolja az emberségét, ez ahhoz vezet, hogy porig égeti az otthonukat, ezáltal benn ég a naplója is.

Az ötödik évadban egy új barna színű bőrkötésű naplót láthatunk nála, amibe az egyetem alatt ír. Ez a napló igencsak rövid életű.  Miután Katherine megszállja Elena testét, írni kezd a tökéletes életéről és, hogy mennyire boldog,  amint sikerül kiűzni őt a testéből és erre a Gilbert lány rájön, széttépi a naplót és a tűzbe veti.

Habár Alaric őrzött egy másik naplót is, ami világos zöld színű és bőrkötésű, ennek az eredetéről semmit se tudunk. A napló Elena Damonhoz köthető holmijai között volt és a Damon iránti érzéseket írta le benne.

1×01 – Pilot

Kedves naplóm! Ma minden megváltozik, muszáj lesz. Mosolyogni fogok és jó fejnek hisznek majd. Mintha azt mondanám “Jól vagyok, köszi”. Igen, mert amúgy is jobban vagyok. Nem leszek többé a szomorú kislány, aki elvesztette a szüleit, új életet kezdek. Új ember leszek, csak így lehet ezen az egészen túllépni.

Kedves naplóm! Túléltem az első napot. Kicsit utána számolva legalább 40szer mondtam, hogy “Köszi jól vagyok” de egyszer sem éreztem így. De nem vették észre. Szívem szerint arra, hogy hogy vagyok, inkább nem is válaszolnék.


Kedves naplóm ma nem is lehetnék rosszabbul, tudom mosolyogni akartam és kihúzni magamat, hogy minden a legnagyobb rendben. Meg volt a tervem, hogy változtatok az életemen és egészen új irányba mozdulok, feledve minden múltam és a bánatból életet meríteni. De ez nem ilyen egyszerű, mert a rossz nem mulandó, követ téged és nem rázhatod le bárhogy is szeretnéd. Talány annyit tehetünk, hogy várjuk a jót, ami ha eljön, behívjuk, mert szükségünk van… rettenetesen.


1×02 – The Night of the Comet

Kedves naplóm! A mai reggel valahogy más, nem olyan mint eddig, érzem. Kivételesen nem undorral indulok neki a napnak, mert ma újra láthatom őt, így hosszú ideje most először jól érzem magam. Megpróbáltam, annyira szeretném ha működnének a dolgok, de minden ösztönöm azt súgja legyek óvatos, mert amit nem ismersz, az könnyen megbánthat.

Azt írnám: Kedves naplóm! Ma sikeresen bemagyaráztam magamnak, hogy kudarc is van. Kockázat nélkül, semmi maszlag, semmi dráma és semmi időpocsékolás. De ezek nálam nem okok, hanem inkább kifogások. Kifogások, hogy ne szembesüljek a valósággal, ami most nálam valamiért ijesztő. Félek, hogy ha csak egy pillanatra is megajándékozom magam a boldogsággal, akkor egyszerűen összedől majd a világ és azt nem biztos, hogy túl élném.


Stefan amióta megtanult írni, azóta vezet naplót, melyben gondolatait és észrevételeit írja le állítása szerint azért, hogy ne felejtse őket el. Ebből adódóan több száz van neki. A régi darabokat a Salvatore birtokon a szobájában lévő szekrényben őrzi. Az egyik ilyen naplóban van el rejtve egy 1864-ben készült fotó akkori szerelméről és ex-barátnőjéről Katherine Piercről, Elena  -Petrova- hasonmásáról. A későbbi évadok folyamán Elena olvassa a naplóbejegyzéseit, ebből próbálván rájönni, hogyan hozhatja vissza Stefant Klaus Mikaelson rá gyakorolt hatása alól. Miután Qetsiyah kitörli az emlékeit, azzal hogy Silashoz kösse Stefan elégeti a legtöbb naplóját.

1×01 – Pilot

Több mint egy évszázada titokban éltem, árnyékba burkolózva egy magam a planétán. Mostanáig. Vámpír vagyok ez a történetem. Hiba volt hazatérnem, veszélyes, de meg kellett ismernem őt.

Ma kis híján elvesztettem a fejem, minden ami eddig bennem élt, hirtelen ki akart törni. Félek képtelen leszek ellenállni.

 

Meg volt a tervem, hogy változtatok az életemen és egészen új irányba mozdulok, feledve minden múltam és a bánatból életet meríteni. De ez nem ilyen egyszerű, mert a rossz nem mulandó, követ téged és nem rázhatod le bárhogy is szeretnéd.

1×02 – The Night of the Comet

Ébren vagyok, hosszú ideje most először tökéletesen érzem az ébren létet. Ma üdvözlöm a napot, mert tudom, ma láthatom Őt.

Van egy lány, beszélgettünk és szuper volt, aztán észrevettem, hogy bilibe lóg a kezem, de most is itt vagy és beszélünk.