Üdvözöllek Magyarország elsőszámú The Vampire Diaries (Vámpírnaplók), The Originals (A Sötétség kora) és Legacies (A Sötétség öröksége) rajongói oldalán, ahol mindent megtalálhattok a nagy népszerűségnek örvendő sorozatokról. A tvdto.com naprakész hírekkel, a legújabb letöltésekkel, információkkal, extra tartalmakkal és egy remek Facebook közösséggel vár!

Vámpírok

A vámpírok a sorozat egyik legősibb természetfeletti fajai, akiknek kinézetük hasonló mint a halandó embereké, de vérrel táplálkoznak. Az első vámpírok az Ősi család tagjai, akiket édesanyjuk Esther Mikaelson, egy boszorkány teremtett, hogy ne veszítsen el több családtagot.

A Mikaelson család a késői 970-es években a pestistől menekülve, egy jobb élet reményében úgy döntött, hogy az Új világba hajózik, ahol a legendák szerint mindenki egészséges, azonban ezt a földrészt már benépesítették a vérfarkasok. A család a mai Mystic Falls területén telepedett le és megszületett további négy gyermekük, Niklaus, Rebekah, Kol és a legkisebb Henrik. Az idillt nem élvezhették sokáig, egy Telihold alkalmával Niklaus és Henrik kiszökött megnézni a vérfarkasok átváltozását, ennek következtében a legifjabb Mikaelson életét vesztette. Mikael meggyőzte feleségét, hogy ahhoz, hogy a családot ne fenyegesse több veszély, használja a halhatatlanság igézetének adaptált változatát, így átváltoztatva őket. Miután Ayana megtagadta a segítséget Esther a Naphoz és a Nagy Fehér Tölgyhöz, a természet ősi objektumaihoz fohászkodott halhatatlanságért mielőtt férje egy Petrova hasonmás (Tatia) vérével kevert bort ajánlott fel gyermekeinek, akiknek ezután kardot döfött a szívükbe. A rituálé befejezéséhez ember vért itatott velük, így jöttek létre az Ősi vámpírok és a vámpír faj.

Ahhoz, hogy egy halandóból vámpír váljon meg kell halnia, vámpír vérrel a szervezetében (ami pár óra alatt kiürül), ha az első stádium sikeres, az átváltozást be kell fejezni emberi vér fogyasztásával 24 órán belül. Ha ez nem következik be a halandó életét veszti.

 
Erő A vámpírok jelentős fizikai erővel rendelkeznek, előnyük van minden más természetfeletti lénnyel szemben, a vérfarkasoknál azonban csak azok emberi formájában erősebbek. Könnyedén felemelnek, és elhajítanak akár egy felnőtt, megtermett embert is. Minél idősebbek annál erősebbek.

Mozgásuk sebességét képesek megnövelni rövid idő alatt. Ha hosszabb távolságot kell megtenniük akkor elmosódásként észlelhetőek, ezzel lehetővé téve számukra a meglepetés szerű előtűnést/eltűnést. Reflexeik hasonlóképpen kiélesedettek, ezáltal képesek egy feléjük repülő nyilat is elkapni. Gyorsaság

Érzékek A vámpírok rendkívül érzékenyek a hallásra, a látásra, a szagokra és az ízekre, amelyek messze meghaladják az emberek és a vérfarkasok képességét. Több méterről kiszagolják a vért és képesek egymást, vagy az emberek beszélgetését a távolból is hallani. Az íz érzékelésük is javul a korral, így érzik a verbéna jelenlétét a vérben.

Sebezhetőek és ugyanúgy véreznek mint a halandók, de sokkal gyorsabban gyógyulnak. Vérük gyógyító erővel bír. Ha elvesztik egy testrészüket (láb, kar) azt nem képesek visszanöveszteni. A vámpír, aki állati vérrel táplálkozik, lassabban gyógyul és intenzívebb fájdalmat érez mint ember vérrel táplálkozó társaik. Gyógyulás

Elme kontroll Képesek befolyásolni az emberek gondolatait és irányítani őket, úgy, hogy mélyen a szemükbe néznek vagy a fülükbe suttognak. Kényszeríteni tudnak, ezzel rávéve a halandókat bármire. Emlékeket is képesek törölni, vagy módosítani. Az álmokba is belelátnak, bár ez ritka. A boszorkányok elméjére se az Ősi vámpírok se az egyszerű vámpírok nincsenek hatással.

– Damon képes manipulálni az időjárást
– Szintén Damon egy varjút is tudott irányítani az 1x.01 Pilot epizódban
– Repülés

Egyéb képességek

A vámpírokat megsebesítik a fából készült dolgok, de csak akkor halnak meg, ha kifejezetten a szívükbe döfnek egy ilyen fából készült tárgyat pl. karót. Ha egy házban még halandó ember él, akkor nem léphetnek be, csak akkor, ha a ház tulajdonosa behívja őket. A verbéna legyengíti és megégeti őket és rendkívüli fájdalmat okoz, ezen kívül ellensúlyozza a vámpír emberekre gyakorolt befolyását. Amelyik vámpír nem rendelkezik olyan boszorkányok által készített ékszerrel, amellyel képesek nappal járni, az a Nap fény által elég. Azonnal meghalnak ha letépik a fejüket, vagy kitépik a szívüket. A tűz szintén kioltja életüket. Halálos még a vérfarkas harapás, amit csak és kizárólag Klaus vére gyógyít meg. A vámpírokat szintén ki lehet éheztetni, ha nem jutnak vérhez egy idő után testük össze aszalódik, de nem halnak meg. Ha egy vámpír egy Ősi vámpírt szúr le a Fehér Tölgy maradványaiból készült ezüst tőrrel, a vámpír meghal, viszont az Ősi csak álomba merül. A gyógyír elfogyasztása visszaváltoztatja őket emberré. Sokszor az érzelmeik is gyengítik őket, ezért kapcsolják ki az emberségüket. Amikor egy Ősi vámpír meghal, az általa átváltoztatott vámpírok is életüket vesztik (ez a későbbi évadokra már nem vonatkozik)

– Van tükörképük
– Esznek fokhagymát
– Nincs hatssal rájuk a feszület és a szentelt víz
– Van lelkük

Teljesen olyan mint emberként, de amikor vér szagot éreznek arcuk eltorzul, vérszívó szemfoguk előtör, és a szemük vörössé változik.

– Kávét isznak annak érdekében, hogy alacsony testhőmérsékletük ne legyen gyanús
– A vér utáni sóvárgást az alkohol csökkenti, vitatott, hogy le tudnak -e részegedni
– Az újonnan átváltozott vámpírok érzelmei a tető fokára hágnak és egy érzéssé olvadnak össze: éhséggé

Ripper Augustine vámpírok Ősi vámpírok
A tvdto.com nem áll kapcsolatban A The Vampire Diaries vagy a The Originals vagy a Legacies című sorozatok szereplőivel, producereivel vagy alkotóival. Ez csak egy magyar rajongói oldal, ami hobbi céllal működik és azért jött létre, hogy a rajongók minden információt megtalálhassanak kedvenc sorozataikról. A honlapon minden tartalom saját fordítású, írású és készítésű, forrás megjelölés nélkül más oldalon el nem helyezhető. A honlapon található letöltések bemutató jellegűek, A The CW és az HBO Go tulajdonát képezik, terjesztésük törvénybe ütközik. A hírek és képek külföldi forrásai fel vannak tüntetve a Források menüpontban. A honlap elérhető a további címeken: tvdtolegacies.com és tvdtolegacies.hu
All media belong to their respectful owners and are being used under Fair Copyright Law 107. Please Contact Me if you are the owner of something on this site and would like it to be removed!
© 2018-2019 TVDTO.com - The Vampire Diaries & The Originals & Legacies Magyar rajongói oldal / Oldal tetejére / Főoldal / DMCA.com Protection Status